Τις 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που αναμένονται να δημιουργηθούν στον τομέα του τουρισμού τα επόμενα δέκα χρόνια, διασφάλισαν μέσω της συμφωνίας για κοινή ατζέντα το Παγκόσμιο Συμβούλιου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC) και το Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης (WTFL).

Η Κοινή Ατζέντα περιλαμβάνει μια ευρεία ακαδημαϊκή συνεργασία, ώστε να υποστηριχθεί ο κλάδος του τουρισμού και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Παράλληλα, προβλέπεται βελτίωση των τεχνολογιών και της κινητικότητας, καθώς και των επαγγελματικών δεξιοτήτων και συνθηκών εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών, δήλωσε πως ο τομέας ήδη προσφέρει μία στις δέκα από όλες τις θέσεις εργασίας στον πλανήτη και πρόκειται να συμβάλλει με άλλα 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα δέκα χρόνια.

Το 2018, μία στις πέντε θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν παγκοσμίως ήταν στον τομέα του Τουρισμού, αν και προβλέπεται ότι στο μέλλον το 47% όλων των θέσεων εργασίας θα μπορούσε να αλλάξει ή να εξαφανιστεί μέσω της τεχνολογίας.

Γι’ αυτό, η Gloria Guevara τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας η κατανόηση της μεταβαλλόμενης φύση της εργασίας και των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος.