Σύνταξη: tourismtoday.gr

Νωρίτερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2023 της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να ανοίξουν νωρίτερα οι αιτήσεις τον Μάιο και όχι 15 Ιουνίου όπως έγινε πέρσι, καθώς και η αύξηση των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 1 Αυγούστου 2023 έως 31 Ιουλίου 2024. Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως:

  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων.
  • Δέκα (10) διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω ή στο νομό Έβρου.
  • Δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας Ευβοίας.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος

  • Ασφαλισμένοι που συγκέντρωσαν το έτος 2021 50 ημέρες από την ασφάλιση τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή /και
    τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και
    τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και
    τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
    Αν δύο δικαιούχοι της παροχής είναι σύζυγοι, δίνεται η δυνατότητα να λάβουν και οι δύο Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμα και αν επιλεγόμενος βάσει της μοριοδότησης είναι μόνο ο ένας.