“Στην πραγματικότητα ανοίγουμε νέους Ευρωπαϊκούς δρόμους και συνδέουμε το Δούναβη με τη Μαύρη Θάλασσα”, τόνισε από την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια υπογραφής μνημόνιου συνεργασίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καβάλας-Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς-Βάρνα.

Το μνημόνιο υπεγράφη από τους αρμόδιους υπουργούς παρουσία των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας, Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε καίρια και κομβικής σημασίας την συνεργασία των δύο χωρών όχι μόνο για τις διμερείς σχέσεις αλλά και τα Βαλκάνια, καθώς δημιουργούνται θετικές εξελίξεςι σε μια σειρά από καίρια ζητήματα.

«Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Βούλγαρο πρωθυπουργό στην Καβάλα, σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδα.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ήρθε σε μια μέρα σημαντική για τη Βουλγαρία, μια μέρα που γιορτάζουν την εθνική τους επέτειο.

Έχουμε και εδώ μια σημαντική μέρα για τη σύνδεση των δυο χωρών, για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας -Βουλγαρίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός.

“Εαν υπάρξουν τα έργα υποδομής, επεσήμανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, τότε το Αιγαίο θα μπορεί να συνδεθεί με το λιμάνι του Ρούσε (μέσω του λιμανιού της Καβάλας).

Εάν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, η Καβάλα θα μπορέσει να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με το Ρούσε και με μια μεγάλη οικονομία της ενδοχώρας”.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα άλλα έργα υποδομής σε επίπεδο αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρομικής σύνδεσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.