Υψηλές θα είναι οι επιχορηγήσεις για το 2020 του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου. Συγκεκριμένα θα ενέλθουν στα 3,7 εκατ. ευρώ.

Τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Παράλληλα, στοχεύουν στην προσέλκυση τουριστών σε εξειδικευμένες μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και ο συνεδριακός.

Επίσης, το υφυπουργείο Τουρισμού στηρίζει τις τοπικές Αρχές σε θέματα καθαριότητας παραλιών, αλλά και συνδέσμους για φεστιβάλ και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον.

Αθλητικός τουρισμός

Δίνεται επιχορήγηση για τη φιλοξενία ξένων αθλητικών ομάδων, ομίλων και συνδέσμων για προπόνηση και προετοιμασία στην Κύπρο.

Ακόμα για την οργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων για τη δημιουργία, αναβάθμιση και συντήρηση αθλητικών υποδομών/εγκατάστασεων.

Στόχος είναι η ανάπτυξη και προώθηση του αθλητικού τουρισμού και η πραγματοποίηση ταξιδιών για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού.

Συνεδριακός τουρισμός

Όμως και ο συνεδριακός τουρισμό είναι στους στόχους του υφυπουργείου τουρισμού.

Μέσω σχεδίων κινήτρων επιδιώκεται η προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού για τη στήριξη των προωθητικών ενεργειών της συνεδριακής βιομηχανίας της Κύπρου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα θα προκηρύξει δύο σχέδια για ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το πρώτο αφορά ένα σχέδιο επιχορήγησης πολιτιστικών/καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην Κύπρο και παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον.

Το δεύτερο σχέδιο κινήτρων de minimis για φεστιβάλ οινογαστρονομίας και τοπικών προϊόντων για στήριξη σχετικών εκδηλώσεων κοινοτήτων. Ένα σημαντικό κονδύλι θα διοχετευτεί επίσης για την αναζωογόνηση και εξωραϊσμό της Λαϊκής Γειτονιάς.