Οι καλοκαιρινές κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Ελλάδα ήταν σαν ένα”τρελό rollercoaster”, με την έλλειψη νερού και τις δασικές πυρκαγιές πιθανότατα να έπαιξαν ρόλο στις επιλογές των παραθεριστών.

Ωστόσο, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κρατά επί του παρόντος την πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη διεθνής αγορά της χώρας για την περίοδο αιχμής, η οποία φέτος έχει παραταθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Μιλώντας σε μια διαδικτυακή μετάδοση του Travel Weekly, περιέγραψε τις πωλήσεις να αυξάνονται τη μία εβδομάδα και να πέφτουν την επόμενη.

«Η φετινή χρονιά ήταν πραγματικά τρελή. Οι κρατήσεις μιας στιγμής δεν πήγαιναν καλά και την επόμενη εβδομάδα θα ήταν υπέροχες», είπε. “Είναι δύσκολο να αποτυπώσεις τη συμπεριφορά των πελατών πίσω από αυτό.”

Η κα Σκαρβέλη είπε ότι οι πελάτες τους θα μπορούσαν να απολαύσουν ακόμα διακοπές στην Ελλάδα χωρίς αυτές οι προκλήσεις να επηρεάσουν αρνητικά τα ταξίδια τους, αλλά είπε ότι ο ΕΟΤ προσπαθούσε να είναι ανοιχτός, ώστε οι παραθεριστές να γνωρίζουν τι συμβαίνει και να λαμβάνουν τις καλύτερες συμβουλές πριν ταξιδέψουν.

«Είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί για τα ζητήματα», είπε. «Δεν προσπαθούμε να πούμε ότι όλα είναι τέλεια, αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι ξέρουν τι να περιμένουν και πότε [να επισκεφθούν]».

Οι πωλήσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου για την Ελλάδα ήταν ήδη αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, πρόσθεσε, ενώ τα καλοκαιρινά έσοδα μέχρι σήμερα ήταν αυξημένα από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κα Σκαρβέλη ανέφερε επίσης μεγαλύτερη στροφή προς τις last minute κρατήσεις φέτος, μια τάση που παρατηρείται από τις αλυσίδες ξενοδοχείων στη χώρα.

Ο διευθυντής πωλήσεων και πολυτελείας της Grecotel, Κωνσταντίνος Σίνης, δήλωσε ότι αυτή η αλλαγή από τους βρετανούς παραθεριστές είχε αιφνιδιάσει την αλυσίδα ξενοδοχείων.

«Προβλέπαμε κάποιες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά όχι τόσο», είπε, αναφέροντας αύξηση των παραθεριστών που θέλουν να ταξιδέψουν εντός τριών έως τεσσάρων εβδομάδων από την αναχώρηση.

Περιέγραψε την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ως «απόλυτη επιτυχία», με κρατήσεις για την Grecotel 20% σε ετήσια βάση.

Η κα Σκαρβέλη και ο κος Σίνης μίλησαν για να σηματοδοτήσουν την επίσημη έναρξη του Travel Weekly Inspiring Women Retreat, το οποίο θα φιλοξενήσει 30 γυναίκες ηγέτες του κλάδου στην Ελλάδα αυτό το Νοέμβριο.