Η ευεξία παραμένει μια κορυφαία ταξιδιωτική τάση εν μέσω της πανδημίας, με μια παγκόσμια έρευνα της American Express να δείχνει ότι το 76% των καταναλωτών θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα σε ταξίδια για να βελτιώσουν την ευημερία τους και το 68% αναφέρει ότι πιθανότατα θα προγραμματίσουν τις επόμενες διακοπές τους γύρω από τη βελτίωση ειδικότερα την ψυχική ευεξία.

H ηλεκτρονική δημοσκόπηση Amex Trendex της American Express έδειξε επίσης ότι το 60% των ερωτηθέντων ονειρεύονται αυτή τη στιγμή να σχεδιάσουν ένα ταξίδι με επίκεντρο την ευεξία, με το 41% ​​να εκφράζει ενδιαφέρον για κράτηση σε ξενοδοχείο με δραστηριότητες ευεξίας και το 38% να ενδιαφέρεται να επισκεφθεί θέρετρο ευεξίας στο επόμενο ταξίδι τους.

Επιπλέον, το 55% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για δραστηριότητες ευεξίας σε μελλοντικές διακοπές. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ανέφεραν ότι θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για ένα ξενοδοχείο με πρόγραμμα άσκησης στο δωμάτιο, για παράδειγμα.

Σε γενικές γραμμές, το 73% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αναμένει να ξοδέψει περισσότερα για ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες από ό, τι το προηγούμενο έτος.

Η δημοσκόπηση της Amex Trendex συμμετείχε συνολικά 2.000 ταξιδιώτες στις ΗΠΑ και 1.000 στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ινδία, με κοινό που ορίστηκε ως εκείνο με οικογενειακό εισόδημα τουλάχιστον 70.000 δολαρίων που ταξίδευαν αεροπορικώς τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες.