Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις δυνάμεις τους ενώνουν με την Airbus στην πρωτοβουλία Flying Vision, για κλιματικά ουδέτερες πτήσεις το 2050 κορυφαίοι φορείς από τις Κάτω Χώρες.

Πρόκειται για την KLM Royal Dutch Airlines, το Schiphol Group, το Βασιλικό Ολλανδικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (Royal NLR) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Ντελφτ (TU Delft), στην Ολλανδία.

Η πρωτοβουλία Flying Vision θα δει τα εμπλεκόμενα μέρη να μοιράζονται τεχνολογικές γνώσεις καθώς και να ενθαρρύνουν άλλους να εγγραφούν με στόχο να κάνουν βιώσιμη την αεροπορία.

«Πιστεύουμε ότι η κλιματικά ουδέτερη αεροπορία είναι δυνατή το 2050, δήλωσε ο Tim van der Hagen, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του TU Delft.

Αλλά για να πετύχει αυτό, η συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκού κόσμου, ιδρυμάτων γνώσης, βιομηχανίας και κυβέρνησης είναι ζωτικής σημασίας.

Μαζί μπορούμε να αναπτύξουμε τις τεχνολογικές λύσεις για βιώσιμες αερομεταφορές.

Αυτή η συνεργασία με κορυφαίους παίκτες από τον κλάδο των αερομεταφορών μπορεί να χρησιμεύσει ως χύτρα ταχύτητας για καινοτομίες που στοχεύουν στην επιτάχυνση της μετάβασης στη βιώσιμη αεροπορία».

Που θα επικεντρωθούν οι εταίροι

  • Στην ανάπτυξη νέων ενεργειακά αποδοτικών αεροσκαφών.
  • Στη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Στον αντίκτυπο της βιώσιμης αεροπορίας στους επιβάτες.

Ως εταίροι της Flying Vision, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ο καθένας ένα συγκεκριμένο στοιχείο της αεροπορικής αλυσίδας αλλά και αλληλοσυμπληρώνονται, θα μπορέσουν να αναπτύξουν επιμέρους αλλά και ολοκληρωμένες λύσεις για τον τομέα των αερομεταφορών.

Η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπογραμμίζεται ως καλό παράδειγμα πρόκλησης που μπορεί να επιλυθεί ταχύτερα μέσω της συνεργασίας.

Το TU Delft σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν χώρο φυσικής εργασίας και συνεδριάσεων στα τέλη του τρέχοντος έτους στην πανεπιστημιούπολη του για φοιτητές, ερευνητές, νεοφυείς επιχειρήσεις και υπαλλήλους Ε&Α εταιρειών που θα συναντηθούν για να μοιραστούν γνώσεις και ιδέες.