Το μεγαλύτερο think tank της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας προσελκύει κορυφαίους διαμορφωτές γνώμης και οραματιστές στην εικονική του έκδοση. Σε αυτήν τη δύσκολη χρονιά, το πρόγραμμα της Σύμβασης ITB Berlin NOW περιλαμβάνει έμπειρους προσωπικούς του κλάδου που θα συζητήσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της βιομηχανίας με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου 2021, με τη φετινή επικεφαλίδα «Επανεξέταση, Αναγέννηση, Επανεκκίνηση – Τουρισμός », θα έχουν τη γνώμη τους περισσότεροι από 200 κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή ταξιδιωτική βιομηχανία. Μεταξύ των περισσότερων από 30 CEOs είναι ο Luuc Elzinga , CEO της Tiqets , Ed Bastian , CEO της Delta Airlines , Travis Pittmann , συνιδρυτής και CEO τηςTourRadar , Merja Taipaleenmaki , CEO της Citynomadi Ltd , Jan Sadowsky , CEO της Green Tiny Houses και Brad Weber , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gray Line Wordwide.

Ομιλητές από όλο τον κόσμο από όχι και τόσο γνωστές μάρκες και υπόβαθρα θα προσφέρουν τροφή για σκέψη και εναλλακτική εστίαση με τη δέσμευσή τους και τις έξυπνες ιδέες τους. Οι επισκέπτες της εικονικής έκδοσης μπορούν να επιλέξουν μεταξύ συνεδριών σε βασικά θέματα όπως προορισμούς, βιώσιμα ταξίδια, μάρκετινγκ και ταξιδιωτικές πωλήσεις και θα επωφεληθούν από ευρεία και εποικοδομητική συμβολή στις τελευταίες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Για τους εκθέτες, τους εμπορικούς επισκέπτες και τα μέσα ενημέρωσης, η συμμετοχή στο ITB Berlin NOW Convention περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου. Πλήρεις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Σύμβασης ITB Berlin NOW είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.

Στις 9 Μαρτίου 2021, οι ομιλητές στο ITB Future Track θα ρίξουν τα μάτια τους στο μέλλον. Συνεντεύξεις με κορυφαίους διευθύνοντες συμβούλους από κάθε τομέα του κλάδου – συμπεριλαμβανομένης μιας πρωινής βασικής συνέντευξης με τον Richard Holden , αντιπρόεδρο, Product Management, Google – θα δώσει μια ενημερωμένη και εξειδικευμένη εικόνα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία.Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Emirates, της Air France KLM και της Ryanai r θα έχουν τη γνώμη τους για την κατάσταση στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών. Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του Ομίλου TUI και του Ομίλου DER Touristik θα εξηγήσουν ο καθένας πώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να προκύψουν με επιτυχία την κρίση. Η Hyatt, η Accor και η Deutsche Hospitality θα παρουσιάσουν λύσεις για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των MSC Cruises, Celebrity Cruises και TUI Cruises θα μιλήσουν για τις τάσεις και τις προκλήσεις στην αγορά κρουαζιέρας. Εκπρόσωποι του Ομίλου Lufthansa θα μιλήσουν επίσης για θέματα αεροπορίας που αφορούν τη διεθνή τουριστική βιομηχανία.

Ο Χάρης Θεοχάρης , υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, η Βιρτζίνια Μεσσίνα , διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC , και ο Χοσέ Φίλιπ Τόρες , Διευθύνων Σύμβουλος της Bloom Consulting θα συζητήσουν τις πολιτικές συνθήκες, τις πρωτοβουλίες της βιομηχανίας και την κατάσταση της υγείας που απαιτούνται για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων μετά το Covid-19.

Έννοιες και στρατηγικές για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων

Στις 10 Μαρτίου 2021, οι κορυφαίοι ομιλητές στο ITB Marketing & Distribution Track θα μιλήσουν για τις σημαντικές αλλαγές στην αγορά πακέτων περιοδείας. Σε μια βασική συνέντευξη, ο Nathan Blecharzyk , συνιδρυτής της Airbnb , CSO και πρόεδρος, Airbnb China , θα μιλήσει για το μέλλον της εταιρείας του ενόψει των τρεχουσών αλλαγών στον τουριστικό κλάδο.

Επίσης στις 10 Μαρτίου 2021, μια σειρά συνεδριών σε συνεργασία με τη Γερμανική Ένωση Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων (VDR) θα εξετάσει πώς μπορεί να ξεκινήσει εκ νέου το επαγγελματικό ταξίδι σε αυτές τις περιόδους της πανδημίας Covid-19. Μετά από μια ομιλία καλωσορίσματος από τον γενικό διευθυντή της VDR Hans-Ingo Biehl , το πρόγραμμα Business Travel θα ξεκινήσει με μια συζήτηση με τίτλο «Business Travel: REthink, REbuild, RElevance – the Future of Meetings & Events», το οποίο θα εξετάσει τις προοπτικές για νέα επιχειρηματικά μοντέλα, τεχνολογικές τάσεις και τις επιπτώσεις τους.

Στις 11 Μαρτίου 2021 στο ITB Destination Track, ο Matthias Beyer , διευθύνων σύμβουλος της mascontour GmbH, θα εξηγήσει γιατί η διαχείριση προορισμού πρέπει να επικεντρωθεί στην ανθεκτικότητα στο μέλλον.

Στις 12 Μαρτίου 2021 στο ITB Berlin MICE Track που παρουσίασε ο Σύνδεσμος Διοργανωτών Εκδηλώσεων (VDVO), οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας MICE θα έχουν τη γνώμη τους. Το επίκεντρο του MICE Track στο ITB Berlin NOW Convention θα είναι στο πώς θα μοιάζει το νέο κανονικό στη βιομηχανία συναντήσεων και εκδηλώσεων.

Στις 12 Μαρτίου 2021 στο ITB Sustainability Track, το οποίο φέτος αντικαθιστά την ITB CSR-in-Tourism Day, η ημερήσια διάταξη θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου σε βιώσιμα ταξίδια, προστασία του κλίματος και κοινωνική ευθύνη. Ο Roger Dow , πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της USTravel , θα εξετάσει τον πιθανό μελλοντικό αντίκτυπο των νέων κλιματικών πολιτικών της αμερικανικής κυβέρνησης και στην ανάκαμψη και τον μετασχηματισμό της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.IT