gamos santoriniΗ Ελλάδα βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ).

Όπως αποκάλυψε ο ΑΒΤΑ, πάνω από 1,5 εκατ. Βρετανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι κάτω των 35 ετών, προκειμένου να παραβρεθούν σε γαμήλια τελετή ή για μήνα του μέλιτος.

Οι γάμοι στο εξωτερικό έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια, με τα ζευγάρια Βρετανών να επιθυμούν να συνδυάσουν το γάμο τους και τις διακοπές τους. Αυτό που αναζητούν είναι διαφορετικούς προορισμούς, καλό καιρό και χαμηλότερο κόστος, καθώς τα έξοδα της γαμήλιας τελετής στη Μεγάλη Βρετανία αγγίζουν τις 20.000 λίρες, ενώ κατά μέσο όρο στο εξωτερικό το κόστος είναι 7.000-8.000 λίρες.

Σύμφωνα με μέλη του ΑΒΤΑ που εξειδικεύονται στο γαμήλιο τουρισμό, οι αγαπημένοι εξωτικοί προορισμοί περιλαμβάνουν τον Μαυρίκιο, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη και την Καραϊβική. Δημοφιλείς είναι και οι ΗΠΑ, με τη Νέα Υόρκη, τη Χαβάη και το Λας Βέγκας να βρίσκονται στις κορυφαίες προτιμήσεις. Στην Ευρώπη, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος ανήκουν στους τοπ προορισμούς για γαμήλιες τελετές και μήνα του μέλιτος για τους Βρετανούς. Τέλος, η Κροατία, το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο στις προτιμήσεις τους.

Ο ΑΒΤΑ συμβουλεύει τους Βρετανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα για μήνα του μέλιτος από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, προτείνοντάς τους να επισκεφθούν την Ακρόπολη, το παλάτι της Κνωσσού στην Κρήτη, ενώ ειδική μνεία κάνει και στη Σαντορίνη που τη χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο γραφικά νησιά του κόσμου.