Σύνταξη: tourismtoday.gr

Tο σημερινό ρεκόρ χωρίς προηγούμενο με πάνω από 20.000 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, φαίνεται να οδηγεί στη λήψη μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά.

Αύριο Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει  σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους επιστήμονες.
Αργότερα στις 12 συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για να κάνει τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση και να ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η Επιτροπή σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισηγηθεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά. Θα ζητήσει να υπάρξουν επίσης και νέα μέτρα, με έμφαση στα οικογενειακά τραπέζια.

Τα σενάρια θέλουν να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ.

Τα μέτρα ενδέχεται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από το απόγευμα της Τετάρτης ή το αργότερο από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου.

Αναγκαίες οι παρεμβάσεις λόγω της κατάστασης

«Έχουμε αυξημένα κρούσματα, είπε μιλώντας στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιάννης Οικονόμου.

Η αύξηση της διασποράς της Omicron προκαλεί μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Είναι φυσιολογικό ο αριθμός να σοκάρει, αλλά ήταν κάτι που το περιμέναμε.

Πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Έχουμε μια μετάλλαξη που μεταδίδεται ιδιαίτερα γρήγορα. Δεν φαίνεται όμως αυτή η έκρηξη κρουσμάτων να αυξάνει τις νοσηλείες και τους θανάτους. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε, χωρίς πανικό».