Από τη Δευτέρα όλοι οι επισκέπτες που θα ταξιδεύουν στην Τουρκία θα πρέπει να έχουν αποδεικτικό αρνητικού μοριακού τεστ για τον νέο κορωνοϊό, το οποίο να έχει υποβληθεί εντός των προηγουμένων 72 ωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Οι επιβάτες που δεν έχουν αυτήν τη βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) δεν θα επιτρέπεται να επιβιβάζονται σε αεροσκάφη με προορισμό την Τουρκία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά.

Ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα

Ο υπουργός Υγείας προσέθεσε ότι οι επιβάτες που προέρχονται από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Δανία θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στην Τουρκία.

Τι ανέφερε ο CEO της Turkish Airlines

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines, Μπιλάλ Εσκί, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Υγείας μας, όλοι οι επιβάτες που προέρχονται από το εξωτερικό από τις 28 Δεκεμβρίου θα κληθούν να υποβάλουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ PCR για τον κορωνοϊό, που διενεργήθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την επιβίβαση, στο πλαίσιο του αγώνα της Τουρκίας εναντίον της νόσου Covid».

Όσοι δεν παρουσιάσουν τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ PCR δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο στο δρόμο προς την Τουρκία, ενώ όσοι δεν δείξουν τα αρνητικά τεστ τους στην πύλη των συνόρων κατά την είσοδό τους στην Τουρκία θα μπουν σε καραντίνα στις διευθύνσεις όπου θα διαμένουν.

Η επίδειξη αρνητικού τεστ θα ισχύσει έως την 1η Μαρτίου 2021.