Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μπορεί κάποιες περιοχές της χώρας να βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση λόγω των υψηλών κρουσμάτων που καταγράφουν, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι προορισμοί στους οποίους η θετικότητα είναι κάτω από 1% ή και 0,5%.

Ποσοστό κάτω από 0,5% καταγράφεται σε 22 Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες έχουν υποπολαπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το ποσοστό θετικότητας των τεστ PCR και των rapid tests στην επικράτεια ήταν 3,41%.

Οι covid-free περιοχές

Σχεδόν μηδενική ήταν η θετικότητα των τεστ για κορωνοϊό την εβδομάδα 12 έως 18 Ιουλίου σε Περιφερειακές Ενότητες, πολλές εκ των οποίων έχουν τουριστικό ενδιαφέρον. Η καλύτερη επίδοση καταγράφεται στην Κάρπαθο, με 0% θετικότητα τεστ και μέσο όρο κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών.

Οριακά πάνω από τη θετικότητα 0,5% είναι η Χαλκιδική (0,51%), ενώ σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται στην Ικαρία (0,66%), στα Τρίκαλα και στη Φλώρινα (0,69%), στον Έβρο (0,72%), στην Πρέβεζα (0,74%), στις Σποράδες (0,76%), στην Εύβοια (0,77%) και στη Φωκίδα (0,79%).

Κάτω από το 1% είναι η θετικότητα στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία (0,8%), στη Θεσσαλονίκη (0,86%) και στην Αργολίδα (0,94%). Κάτω από το 0,5% κινείται η θετικότητα σε Θάσο, Λήμνο, Ξάνθη, Σάμο, Καστοριά, Ροδόπη, Αρτα, Δράμα, ημαθία, Καβάλα, Λευκάδα, Κιλκίς, Κέα, Κεφαλονιά, Πιερία, Σύρο, Λακωνία, Φθιώτιδα, Χίο, Ευρυτανία, Πέλλα. Σχεδόν μηδενική θετικότητα έχει η Κάρπαθος.

Στον αντίποδα, οι υψηλότερες θετικότητες καταγράφονται στο Ρέθυμνο (4,85%), την Πάρο (4,31%) και τη Μύκονο (4,06%).