Τη μείωση των διοικητικών και των λειτουργικών δαπανών της γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Fraport AG.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού προκαλεί βαρύ πλήγμα στην παγκόσμια αεροπορία. Η επιβατική κίνηση και η μεταφορά φορτίου από και προς την Κίνα, και την Ασία συνολικά, έχει ήδη μειωθεί μαζικά. Αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία του αεροδρομίου του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης -επηρεάζοντας όλους τους τομείς, από τις πτητικές λειτουργίες έως τις υπηρεσίες εδάφους, φορτίου και λιανικής. Για να αντισταθμιστεί αυτή η κατάσταση, η Fraport λαμβάνει μια σειρά μέτρων για τη μείωση του κόστους και τη διαχείριση του προσωπικού σε αυτή τη μειωμένη ζήτηση».

Τα μέτρα

Και συνεχίζει: «Επί του παρόντος, όλες οι σημαντικές δαπάνες εξετάζονται προσεκτικά. Η πρόσληψη νέου προσωπικού στη Fraport AG θα γίνει μόνο σε εξαιρετικές και δικαιολογημένες περιπτώσεις. Στους υπαλλήλους, τόσο στις διοικητικές όσο και στις επιχειρησιακές θέσεις, προσφέρονται εθελοντικές μη αμειβόμενες διακοπές ή προσωρινά μειωμένες ώρες εργασίας -όταν αυτό συμβαδίζει με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις. Η εταιρεία εξετάζει συνεχώς τα μέτρα αυτά και θα προβεί σε τροποποιήσεις εάν απαιτείται».

Από την πλευρά του ο Stefan Schulte, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fraport AG, τόνισε: «Η επιδημία του κορωνοϊού έρχεται σε μια εποχή που η αεροπορική βιομηχανία της Γερμανίας αντιμετωπίζει ήδη σημαντικές προκλήσεις. Τον Απρίλιο, μια αύξηση του φόρου αεροπορικών μεταφορών θα επιβαρύνει την αεροπορική εταιρεία μας ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, ο κλάδος έχει αντεπεξέλθει σε πολλές κρίσεις τις τελευταίες δεκαετίες και γίνεται πιο ισχυρός κάθε φορά».