Στα 2.463 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, στο υπουργείο Υγείας.
Τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 55 και τα περισσότερα αφορούν υγειονομικές δομές.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και τέσσερις θανάτους, με το σύνολο να ανέρχεται στους 125. Το 90,4% των θανόντων είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Από τις ΜΕΘ νοσοκομείων σε όλη τη χώρα έχουν εξέλθει 57 άτομα, ενώ 52 νοσηλεύονται ακόμη διασωληνωμένοι, με το 85% να έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Τους επόμενους δύο μήνες η επιστροφή στην κανονικότητα

Τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως υπογράμμισε θα υπάρχει σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα, με μέτρα που θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες. Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνουν σε διαδοχικές ημερομηνίες κατά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο σε σταδιακές φάσεις.

“Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης, θα συνεχίσουμε να έχουμε νέα κρούσματα, θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Η νόσος δεν εξαλείφθηκε, έχουμε δρόμο μπροστά μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.