Σε cargo μετατρέπει τα επιβατηγά αεροσκάφη της η Turkish Airlines σε μία προσπάθεια επιβίωσης εν μέσω κορωνοϊού, με την πανδημία να επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στις αερομεταφορές με την αναστολή των πτήσεων και την καθήλωση των αεροσκαφών.

Αντιμέτωπος με τις έκτακτες αυτές συνθήκες είναι και ο τουρκικός αερομεταφορέας, με δεδομένο ότι και στα αεροδρόμια της γειτονικής μας χώρας καταγράφεται μειωμένη κίνηση επιβατών.

Ειδικότερα, η μείωση της επιβατικής κίνησης στα τουρκικά αεροδρόμια ανήλθε σε 18,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, με τον συνολικό αριθμό των επιβατών, που διακινήθηκαν το διάστημα αυτό να φτάνει τα 33,6 εκατ. Σε ό,τι αφορά στους εγχώριους επιβάτες, η πτώση ήταν μεγαλύτερη και ανήλθε στο 21%.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι οι ανάγκες για τη μεταφορά ιατροφαρκακευτικού υλικού αλλά και τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, η Turkish Airlines έχει προχωρήσει στην μετασκευή των αεροσκαφών της για να αντιμετωπίσει την ελεύθερη πτώση του κύκλου εργασιών της.

Στην κατεύθυνση αυτή, διαθέτει στη θυγατρική της, Turkish Cargo, επιβατηγά αεροσκάφη, στα οποία έχει τροποποιήσει το εσωτερικό τους ώστε να μπορούν να μεταφέρουν φορτίο εμπορευμάτων.

Πρόκειται για αεροσκάφη Boeing 777 και Airbus 330, που ενισχύσουν με 60 επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τα 155 εβδομαδιαίως δρομολόγια cargo της εταιρείας αυξάνοντας κατά 6 χιλιάδες τόνους τη μεταφορική ικανότητα της.

Περίπου 361 αεροσκάφη αυτού του τύπου του στόλου της Turkish Airlines απογειώνονται για μεταφορές φορτίου ανάλογα με την ζήτηση και την χωρητικότητα. Σε αντίστοιχη μετατροπή 18 επιβατηγών αεροσκαφών της έχει προχωρήσει και η εταιρεία χαμηλού κόστους SunExrpess, που αποτελεί κοινοπραξία της Turkish Airlines με τη Lufthansa, με έδρα την Αττάλεια.