Η παγκόσμια αγορά των έξυπνων ξενοδοχείων εκτιμάται στα 53,5 δισ. δολάρια για το 2022 ενώ πιθανολογείται ότι θα φτάσει  τα 220 δισ. δολάρια μέχρι το 2032 καταγράφοντας άνοδο 15% κατά την περίοδο πρόβλεψης (2022-2032).

Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε μια αναφορά για την «αγορά ξενοδοχείων που βασίζονται στην τεχνολογία» από την Future Market Insights (FMI).

Οι αλυσίδες ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο υιοθετούν γρήγορα τις τεχνολογικές εξελίξεις. Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλές γνωστές μάρκες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας έχουν εισαγάγει με επιτυχία την τεχνολογία στο καθημερινό τους λειτουργικό διάγραμμα ροής.

Η νέα γενιά έξυπνων ξενοδόχων προωθεί την ψηφιοποίηση για να μειώσει το επαναλαμβανόμενο κόστος και επίσης να παρουσιάσει ορισμένες από τις υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας στους επίλεκτους πελάτες τους μέσω της καλύτερης δυνατής χρήσης της τεχνολογίας.

Παράλληλα, δεν είναι μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και οι μικρότεροι παίκτες του κλάδου της φιλοξενίας που εισάγουν αποτελεσματικές τεχνολογικές λύσεις.

Η σωστή ενσωμάτωση της τεχνολογίας θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις στη δημογραφία της ταχέως μεταβαλλόμενης βιομηχανίας φιλοξενίας σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει όλο το κλίμα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Οι αλυσίδες ξενοδοχείων με γνώσεις τεχνολογίας κερδίζουν ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών καθώς συλλέγουν περισσότερες διακρίσεις από τους πελάτες τους και σιγά-σιγά φτιάχνουν επίσης μια ισχυρή λίστα πιστών πελατών για αυτούς με το πέρασμα του χρόνου.