Πορεία ανόδου θα καταγράψει η παγκόσμια αγορά online ταξιδιωτικών πρακτόρων το τρέχον έτος αγγίζοντας τα σε 865,5 δις. δολάρια ΗΠΑ από 761,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2022.

Παράλληλα, θα σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 13,6%. Αυτό αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία από την έρευνα “Online Travel Agent Global Market Report 2023”, της ResearchAndMarkets.com.

Η αγορά διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων αναμένεται να αγγίξει τα 1.060,01 δις. δολάρια ΗΠΑ το 2027 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,2%.

Η Ασία-Ειρηνικός ήταν η μεγαλύτερη περιοχή στην αγορά διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων το 2022. Η Δυτική Ευρώπη ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή.

Η άνοδος των χρηστών smartphone μαζί με την αυξανόμενη διείσδυση του διαδικτύου αναμένεται να τονώσει τη βιομηχανία του διαδικτυακού τουρισμού.

Η αυξανόμενη διείσδυση του Διαδικτύου και η αύξηση του αριθμού των χρηστών smartphone συμβάλλουν στη στροφή των καταναλωτών προς τα διαδικτυακά κανάλια για κρατήσεις εισιτηρίων και ξενοδοχείων.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Zippia, από το 2022, υπάρχουν 6,65 δις. χρήστες smartphone παγκοσμίως. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 7,34 δις. έως το 2025.

Κατά συνέπεια, η αύξηση του αριθμού των χρηστών smartphone σε συνδυασμό με την αυξανόμενη διείσδυση του Διαδικτύου προβλέπεται να προωθήσει τα έσοδα για την αγορά διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων τα επόμενα χρόνια.