Η σημερινή αναζωπύρωση του τουρισμού συμβάλλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης, σύμφωνα με τη νέα έκθεση «Travel Insurance Global Market Report 2022» της Business Research Company.

Επομένως είναι λογικό να συμβαδίζουν οι αυξήσεις στα ταξίδια και στην ασφάλιση ταξιδιού. Οι εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης συμπληρώνουν τον τουριστικό τομέα προσφέροντας στους ταξιδιώτες πακέτα που καλύπτουν ζητήματα όπως επείγοντα ιατρικά περιστατικά, ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, απώλεια διαβατηρίων και κακή τοποθέτηση ή απώλεια των αποσκευών τους.

Η έκθεση επισημαίνει ότι το 2019, το τελευταίο «κανονικό» έτος πριν από την πανδημία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) κατέγραψε 1,5 δις. διεθνείς αφίξεις τουριστών παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύει αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Business Research Company αναφέρει ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης προβλέπεται να αυξηθεί από 16,05 δις. δολάρια το 2021 σε 18,81 δις. δολάρια το 2022 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 17,2%.

Τέλος, το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης προβλέπεται να αυξηθεί μέχρι τα 32,61 δις. δολάρια το 2026 με ρυθμό ανάπτυξης 14,7%.