Δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των Δήμων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, αποφάσισε σε συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, ο Δήμος Ιεράπετρας, ενώ το θέμα θα απασχολήσει άμεσα και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου.

Έναν ΒΟΑΚ που θα διατρέχει όλο τη βόρειο τμήμα του νησιού ζητεί και το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, που με ψήφισμά του τονίζει την ανάγκη να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση των μελετών του έργου που αφορά στο νομό Λασιθίου.

Και άλλοι άλλοι φορείς του νησιού ζητούν να προχωρήσει η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για τη δημιουργία του νέου βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, ενώ φορείς του νομού Χανίων τόνισαν σε ευρεία σύσκεψη τη σπουδαιότητα του έργου για την ανάπτυξη του νησιού την επόμενη τριακονταετία.

Ο σχεδιασμός για τον αυτοκινητόδρομο, επεσήμαναν θα πρέπει να περιλαμβάνει και το τμήμα τον Χανίων από το Λιμάνι του Καστελίου μέχρι τον κόμβο της Σούδας καθώς και το τμήμα της Ανατολικής Κρήτης, μέχρι την Σητεία.