xersonhsos2405Μεγάλο ενδιαφέρον για την Κρήτη, τον τουρισμό της και τα κρητικά προϊόντα λάδι, κρασί, ελιές, σταφίδα, μέλι, αρωματικά φυτά, γαλακτομικά δείχνει η πολωνική αποστολή που βρίσκεται στην Κρήτη, και επισκέφθηκε  στην Περιφέρεια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ παράλληλα έχει συναντήσεις με Κρητικούς επιχειρηματίες του τουρισμού και εξαγωγείς.

Η 21μελής αποστολή των Πολωνών με επικεφαλής τον Πολωνό πρέσβη στην Ελλάδα Μάτσεϊ Κρύχ και την Ελληνίδα Πρέσβη στην Βαρσοβία Τασία Αθανασίου αποτελείται από κορυφαίους εμπορικούς εκπροσώπους χονδρικής πώλησης τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, αλλά και τουριστικών γραφείων-πρακτορείων που ειδικεύονται στον εισερχόμενο τουρισμό από την Πολωνία στην Ελλάδα.

 

Την αποστολή συνοδεύουν τρείς Πολωνοί δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά της χώρας, που θα προβάλλουν την Κρήτη, τα προϊόντα της, τον τουρισμό της, και τον πολιτισμό της το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό η Ελληνίδα πρέσβης στη Βαρσοβία Τασία Αθανασίου, η Περιφέρεια Κρήτης, ήταν η μοναδική Περιφέρεια στην χώρα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πρεσβείας για την υλοποίηση πρωτοβουλιών-δράσεων με στόχο την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών στην Πολωνία, αλλά και του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας.

Καλωσορίζοντας την Πολωνική αντιπροσωπεία στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην πολιτική εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενδυνάμωση των Κρητικών εξαγωγών, και του τουριστικού μας προϊόντος, και την διεθνή προβολή-κατοχύρωση τους με το brand name «ΚΡΗΤΗ».