Τη δημιουργία της μεγαλύτερης αλυσίδας από μπάρες χειροποίητου σαπουνιού, με στόχο το μήκος να φτάσει τα 1.100 μέτρα και να κατακτηθεί το ρεκόρ Γκίνες, στοχεύει ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς, «Ανασεμιά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και για την κατασκευή του σαπουνιού θα χρησιμοποιηθούν παραδοσιακές κρητικές συνταγές σαπωνοποιίας με βάση το ελαιόλαδο και αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της τοπικής χλωρίδας, μέρος της οποίας προσφέρθηκε από το Αγρόκτημα του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Το εγχείρημα στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων, στην προώθηση της ανακύκλωσης των χρησιμοποιούμενων ελαίων και στην αποτροπή απόρριψής τους και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι μπάρες σαπουνιού θα διανεμηθούν δωρεάν στο κοινό που θα παραβρεθεί στη Ροδιά εκείνη την ημέρα και η υπολειπόμενη ποσότητα θα δωριστεί σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης του Ρεκόρ Γκίνες, θα πραγματοποιηθούν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις.