creteΣτόχος της Περιφέρειας Κρήτης το 2014 είναι να απορροφήσει περισσότερα από 200 εκ. ευρώ για αναπτυξιακά έργα στο νησί μέσω ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, δήλωσε από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πορεία των έργων στο νησί και την διάκριση της Περιφέρειας που αφορά την υψηλή απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε την ετοιμότητα της Περιφέρειας στην υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποτελεσματική εφαρμογή του Αναπτυξιακού νόμου που μέσω της Περιφέρειας Κρήτης χρηματοδότησε 1464 μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσφέροντας 5000 θέσεις εργασίας.

«Το 2013 πληρώθηκαν από το ΕΣΠΑ 102,5 εκ. ευρώ, 70 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους, και 16,5 εκ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο χρήματα που διοχετεύτηκαν στην επιχειρηματικότητα της Κρήτης, στην οικονομία του νησιού. Για το 2014 έχουμε βάλει στόχο να ξεπεράσουμε τα 200 και πλέον εκ. ευρώ, ένα ποσό εφικτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Τα έργα επέκτασης του κρατικού αερολιμένα Χανίων που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς επισκέφθηκαν επίσης την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφεριάρχη της ΠΕ Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη. Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου και τα χρονοδιαγράμματα από τους υπεύθυνους της αναδόχου εταιρείας, από τον Διευθυντή και τον εργοταξιάρχη όπως επίσης από τους υπεύθυνους της ΕΥΔΕ αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας και τον αερολομενάρχη Σταύρο Καστρινάκη. Ο προϋπολογισμός του έργου «επέκταση αεροσταθμού-κατασκευή νέου πύργου ελέγχου-διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» είναι 110 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2015. 

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το αεροδρόμιο Χανίων όπου οι εργασίες εξελίσσονται παρά πολύ ικανοποιητικά, καθώς υλοποιούνται όλες οι εργολαβίες οι οποίες έχουν ανατεθεί. Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για τα Χανιά αλλά για ολόκληρη την Κρήτη που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος και ευχαρίστησε όλους όσους διαχρονικά βοήθησαν για την έναρξη υλοποίησης του έργου.