Το 3ο Συμπόσιο για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1η Ιουνίου στην Κρήτη, στο Ξενοδοχείο Knossos Royal Aldemar, στην περιοχή του Ηρακλείου.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που καθιερώθηκε πλέον ως θεσμός του ελληνικού οινικού κλάδου και αποτελεί το ετήσιο σημείο συνάντησης των Ελλήνων οινοπαραγωγών με επαγγελματίες του οινικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ των ξένων προσκεκλημένων περιλαμβάνονται σημαντικοί οινοδημοσιογράφοι, οινοκριτικοί, bloggers, οινοχόοι, αγοραστές και επαγγελματίες του οινικού κλάδου από ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία και Ουκρανία. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Joe Campanale, Beverage Director & Co-Owner των εστιατορίων Dell’ Anima, L’Artusi και Anfora Wine Bar στη Νέα Υόρκη, Rhys Pender δημοσιογράφος, Master of Wine, και διευθυντής σχολής WSET στον Καναδά. Shelly Fitzerald, αγοράστρια της Wine World Warehouse στις ΗΠΑ, Ekaterina Zakharova οινοκριτικός και blogger, ιδρύτρια της σχολής sommeliers Wine People στη Μόσχα και Valeria Trufakina, οινοδημοσιογράφος στην ουκρανική οικονομική εφημερίδα Kommersant και εξειδικευμένες εκδόσεις.
Τις εργασίες του Συμποσίου θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), Αλκιβιάδης Καλαμπόκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), Σωτήρης Ιωάννου.

Το πρόγραμμα του Συμποσίου περιλαμβάνει σεμινάρια και γευστικές δοκιμές των γηγενών ελληνικών ποικιλιών αμπέλου, τα οποία θα συντονίσουν ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και ο γεωπόνος Κωνσταντίνος Μπακασιέτας, απολογισμό του προγράμματος προβολής και προώθησης για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί 2009-2012, και παρουσίαση του νέου προγράμματος μάρκετινγκ στις αγορές του εξωτερικού για το 2013.

Ενώ στο περιθώριο της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανό μαγειρικό σόου και να συμμετέχουν σε παραδοσιακό κρητικό γλέντι.  Το Συμπόσιο διοργανώνεται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς Οίνου.

Για πληροφορίες: 210 3226057