Οι μεγάλοι οργανωτές ταξιδιού έχουν ανοίξει τα συστήματα των κρατήσεων για την επόμενη τουριστική περίοδο, το 2018, και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο κυπριακός τουρισμός διατηρεί τη θετική δυναμική των τελευταίων ετών, παρά το γεγονός ότι ανακάμπτουν οι προορισμοί της Βορείου Αφρικής και της Τουρκίας.

Τα προβλήματα των εν λόγω προορισμών είχε αξιοποιήσει ο κυπριακός τουρισμός για να διευρύνει τις αγορές του και πέτυχε επιδόσεις-ρεκόρ τόσο το 2016 όσο και το 2017. Ωστόσο υπήρχε η ανησυχία ότι αυτή η αύξηση θα ήταν συγκυριακή. Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι ο κυπριακός τουρισμός καταφέρνει να μετατρέψει τη συγκυρία σε ευκαιρία.

«Εκπέμπουμε ασφάλεια και αυτό μας βοηθά», τονίζει  ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Ζαχαρίας Ιωαννίδης. «Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα», επιβεβαιώνει από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, η οποία επισημαίνει την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης των υποδομών και του τουριστικού προϊόντος.

Πηγή : Πολίτης