Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Uber επεκτείνεται στις κρατήσεις σκαφών, ξεκινώντας από την Ελλάδα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει τα ταξίδια με σκάφος στην Ελλάδα, δίνοντας στους παραθεριστές, τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση για ένα σκάφος απευθείας μέσω της εφαρμογής Uber.

Θα προσφέρει σκάφη για κρουαζιέρα έως οκτώ ατόμων σε προορισμούς γύρω από την κοσμοπολίτικη Μύκονο.
Αυτή θα είναι η πρώτη τοποθεσία της στην Ελλάδα, ενώ στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες.

Η Uber έχει προσφέρει και άλλα προϊόντα με σκάφος στο παρελθόν, όπως το σύντομο πρόγραμμα “Boat to Work” στο Σαν Φρανσίσκο το 2013 και πιο πρόσφατα το “Uber Boat” στο Λονδίνο, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους.
Η διαδρομή στο Λονδίνο είναι μια συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας πορθμείων του Λονδίνου Thames Clippers και της Uber.

Ωστόσο, η ride-hailing εταιρεία λέει ότι το Uber Boat στη Μύκονο είναι μοναδικό, επειδή πρόκειται για μια ιδιωτική ναύλωση για τον πελάτη και τους καλεσμένους του. Σε αντίθεση με το Uber Boat στο Λονδίνο, δεν ανήκει σε τρίτο μέρος.

Η εταιρεία αθλητισμού και ζωντανής ψυχαγωγίας AEG που ήταν αρχικά ιδιοκτήτρια της Uber Boat στο Λονδίνο και πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο στην Northleaf Capital Partners πέρυσι.

Η Uber επεκτείνεται σε νέες αγορές τώρα που το ride-sharing ανακάμπτει μετά την πανδημία.
Το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, οδηγώντας τις μετοχές της εταιρείας σε άνοδο 7%.
Η Uber αναμένει να εμφανίσει λειτουργικά κέρδη κερδοφορίας φέτος και να διατηρήσει το εργατικό δυναμικό της αμετάβλητο, αφού ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο.