Οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο θα κοιμούνται σε κρεβάτια από χαρτόνι.
Οι διοργανωτές των Αγώνων λένε ότι το χαρτόνι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και θα είναι περισσότερο από ικανό να υποστηρίξει το βάρος κάθε αθλητή. Τα κρεβάτια, που αποκαλύφθηκαν σε εκδήλωση στο Τόκιο χθες, είναι ικανά να υποστηρίξουν έως και 200 κιλά.
“Είναι πιο δυνατά από τα ξύλινα κρεβάτια”, δήλωσε ο Takashi Kitajima, ο γενικός διευθυντής του Αθλητικού Χωριού, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

 

Τα κρεβάτια έγιναν από ανακυκλώσιμα υλικά, μετά τους Αγώνες θα…ανακυκλωθούν. Η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με την έννοια της αειφορίας των Αγώνων του Τόκιο 2020 ”Να είστε καλύτεροι μαζί – για τον πλανήτη και τον λαό”.
Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο 2020 θέτουν βασικά θέματα αειφορίας που πρέπει να ακολουθήσουν κατά την προετοιμασία, οργάνωση και λειτουργία των Αγώνων που περιλαμβάνουν την αλλαγή του κλίματος και τη διαχείριση των πόρων. Οι διοργανωτές μαζί με τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο, την κυβέρνηση της Ιαπωνίας και άλλους εταίρους παράδοσης, επιδιώκουν μηδενικά απόβλητα.

Το Αθλητικό Χωριό πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο πριν από την έναρξη των Αγώνων στις 24 Ιουλίου. Αποτελείται από 21 πύργους διαμερισμάτων και θα περιέχει πάνω από 18.000 κρεβάτια για τους αθλητές.