Κροατία, Εκουαδόρ και Γκάνα είναι οι τελευταίες σε μια μεγάλη σειρά μεγάλων προορισμών που χρησιμοποιούν την πρώτη παγκόσμια σφραγίδα ασφάλειας και υγιεινής στον κόσμο.

Το World Travel & Tourism Council (WTTC), το οποίο εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα Travel & Tourism, δημιούργησε πρόσφατα τη σφραγίδα Safe Travels.

Οι εκτενείς εγκρίσεις προέρχονται από πολλούς σημαντικούς προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο, με άλλα δημοφιλή σημεία διακοπών, όπως Τουρκία, Πορτογαλία, Κένυα και Μαυρίκιο.

Το Εκουαδόρ έλαβε τη σφραγίδα WTTC Safe Travels, μετά από μια σημαντική κυβερνητική ανακοίνωση που θα βλέπει τους διεθνείς ταξιδιώτες να φτάνουν με αρνητικό τεστ που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες 10 ημέρες, εξαιρουμένων των 14 ημερών απομόνωσής του. Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει να ανοίξει εκ νέου τον τομέα του ταξιδιού και του τουρισμού και να δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Η WTTC, η οποία αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα Travel & Tourism, δημιούργησε τη σφραγίδα Safe Travels τον Μάιο του τρέχοντος έτους, για να επιτρέψει στους ταξιδιώτες να εντοπίσουν προορισμούς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο που έχουν υιοθετήσει τα παγκόσμια τυποποιημένα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής.