Η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιοποίηση των ταξιδίων και του τουρισμού προκαλούν τη ζήτηση για εύχρηστες και φθηνές διεθνείς διαδικασίες συναλλαγών και συστήματα πληρωμών.
Στο πλαίσιο αυτό οι τεχνολογίες blockchain προβλέπεται να μεταμορφώσουν ουσιαστικά την τουριστική βιομηχανία, γεγονός που αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση “Cryptocurrencies in Travel and Tourism – Thematic Intelligence“, της ResearchAndMarkets.com.

Οι τουρίστες αρχίζουν να ανακαλύπτουν ότι τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν τέτοιες ευκαιρίες – απλοποιώντας τις διασυνοριακές συναλλαγές και ξεπερνώντας το σχετικό κόστος συναλλάγματος.

Προς το παρόν, τα κρυπτονομίσματα είναι η πιο προηγμένη εφαρμογή των δημόσιων blockchain που υπόσχονται οφέλη, όπως ένα καθολικό μέσο πληρωμής και ελάχιστες χρεώσεις μέσω της απομάκρυνσης των ενδιάμεσων.

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης στη χρήση κρυπτονομισμάτων. Αν και δεν υπάρχουν μεσάζοντες που να τους εμπιστεύονται, οι χρήστες πρέπει να εμπιστεύονται το σύστημα πληρωμών στο σύνολό του, καθώς η αντιληπτή αξιοπιστία καθορίζει τη χρήση των κρυπτονομισμάτων.

Τα κρυπτονομίσματα στην τουριστική βιομηχανία

Στην τουριστική βιομηχανία, αν και πολλοί πωλητές τουρισμού δέχονται κρυπτονομίσματα και η δυνατότητα χρήσης κρυπτονομισμάτων στην κατανάλωση που σχετίζεται με ταξίδια έχει τεκμηριωθεί εντατικά, η υπάρχουσα γνώση σχετικά με την πρόθεση των ταξιδιωτών να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για σκοπούς πληρωμής είναι περιορισμένη.

Τα παραδοσιακά μοντέλα δεν λαμβάνουν υπόψη τις ιδιοσυγκρασίες των κρυπτονομισμάτων και επομένως είναι λιγότερο κατάλληλα για να ενισχύσουν την κατανόηση της υιοθέτησης πληρωμών που σχετίζονται με ταξίδια από τους ταξιδιώτες.

Τέλος, η τεχνολογία Blockchain, η οποία από μόνη της αποτελείται από ένα πλήθος πρωτοκόλλων, πλατφορμών, μηχανισμών συναίνεσης και κρυπτογραφικών πρωτόγονων, απέχει πολύ από το να έχει αναπτυχθεί πλήρως.