Μια άκρως πρωτοποριακή και ασυνήθιστή εκδήλωση διοργάνωσε η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου στο Κίεβο σε συνεργασία με τον εκεί Διευθυντή του γραφείου του ΚΟΤ Ιβαν Γκοροπέτς.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ανώτερα στελέχη των 12 μεγαλύτερων Οργανωτών Ταξιδίων που έχουν στο πρόγραμμα τους την Κύπρο και ιδιαίτερα την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Το πρωτοποριακό της εκδήλωσης ήταν το ότι διατηρήθηκε μακριά από τυπικότητες και τα τετριμένα παρόμοιων εκδηλώσεων και παρουσιάσεων. Στους προσκεκλημένους, αφού στην αρχή τους δόθηκαν ποδιές κουζίνας από την Κύπρο, παραδόθηκαν μαθήματα προετοιμασίας κυπριακών φαγητών και στην συνέχεια κλήθηκαν να τα ετοιμάσουν οι ίδιοι. Κάτι το οποίο έκαναν με μεγάλο ενθουσιασμό και ικανοποίηση, μακρυά από ανταγωνισμό.

Με δηλώσεις τους και αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι προσκεκλημένοι χαρακτήρισαν την εκδήλωση ως «μοναδική», «πρωτοποριακή και πρωτότυπη» που επέτρεψε δε όλους να χαλαρώσουν μέσα σ’ ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα. Από πλευράς ΕΤΑΠ παρών ήταν ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου και εμπνευστής της όλης εκδήλωσης, πάντοτε σε συνεργασία με βοήθεια του γραφείου του ΚΟΤ στο Κόιεβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Κύπρο. Ειδικά εφέτος η Ουκρανική αγορά παρουσιάζει άνοδο με την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου να παίρνει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.