Η Ένωση Κυπρίων νομού Αχαΐας και η νεολαία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας συνεχίζουν την παράδοση με το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο».

Διακόσιοι χορευτές από εννέα χορευτικά συγκροτήματα θα διασκεδάσουν μαζί με εκατοντάδες θεατές, που κατακλύζουν κάθε χρόνο το Θεατράκι της μαρίνας της Πάτρας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 (ώρα έναρξης: 20:15) και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά συγκροτήματα των εξής Συλλόγων: Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας, «Φάρος» Ποντίων Πατρών, Σύλλογος Κεφαλληνίων Πάτρας, Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών, Χορευτικό Συγκρότημα «Ακρίτες του Αιγαίου», Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη», Σύλλογος των εν Πάτραις Αιτωλοακαρνάνων «Κοσμάς ο Αιτωλός», Σύλλογος Μακεδόνων και Θρακών Πάτρας «Ο Μέγας Αλέξανδρος».

Το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και του «Σπιτιού της Κύπρου.