Οι online ταξιδιωτικές πλατφόρμες κυριαρχούν στον τουρισμό των ατόμων κάτω των 30 ετών και των φοιτητών.

Η WYSE Travel Confederation ανακαλύπτει ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα έχει κλείσει περίπου το 40% των πτήσεων. Και το 47% της διαμονής μέσω ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών γραφείων. Γενικά, έχουν χρησιμοποιήσει το 80% των ταξιδιών τους.

Οι περισσότεροι από τους νέους χρησιμοποιούν το Expedia, το STA Travel, το Skyscanner και το StudentUniverse, ενώ η Booking.com είναι η πρώτη επιλογή μόνο για δωμάτια.
Ακολουθεί η Hostelworld, η Airbnb και η Expedia ξανά.

Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα του New Horizons IV από την WYSE, που δείχνει ότι οι νέοι στην ηλικία τουρίστες, η αγορά κάτω των 30 ετών, πραγματοποίησαν το 23% των παγκόσμιων αφίξεων το 2017 παγκοσμίως.

Σε απόλυτο αριθμό 304 εκατομμυρίων ταξιδιών για συνολική αξία 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, η WYSE ανακάλυψε ότι γενικά, οι νέοι πραγματοποίησαν το 80% των online κρατήσεων για τις διαδρομές τους.
Παράλληλα, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις κρατήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων και μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης – ειδικά για εκδρομές. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα ταξίδια ολοκληρώθηκαν σε έναν υπολογιστή.

Επίσης για κρατήσεις περιηγήσεων, αξιοθέατα και δραστηριότητες στο ταξίδι υπάρχουν τα GetYourGuide, TourRadar και Viator.
Για τις επιβάτες μεταφορές χρησιμοποιήθηκαν οι ιστοσελίδες GoEuro, CheckMyBus και Wanderu.

Όσον αφορά τα ταξιδιωτικά γραφεία, οι νέοι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν το ποσοστό αυτό σε ποσοστό 22% για τα αεροπορικά εισιτήρια, 15% για τις επιβατικές μεταφορές τους και 20% για την ταξιδιωτική ασφάλιση.

Οι νέοι που γεννήθηκαν μετά το 1995, δηλαδή η γενιά Z, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα online πρακτορεία λιγότερο από την Generation Y ή τις Millennials.