Οι ταξιδιωτικές εταιρείες είναι μεταξύ εκείνων που πρωτοστατούν στην αγορά προσλήψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Ειδικότερα, ο Δείκτης Προσλήψεων της Access Group αποκάλυψε ότι οι ταξιδιωτικές και τουριστικές εταιρείες προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες υποψηφίων κατά τη διάρκεια των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων εργασίας.

Διαπίστωσε επίσης ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των εμπειριών των υποψηφίων κατά την υποβολή αίτησης για νέες θέσεις εργασίας στους μεγάλους τομείς – κάτι που θα μπορούσε να τους εμποδίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Το ευρετήριο καταρτίστηκε χρησιμοποιώντας διαφορετικές μετρήσεις, όπως η εμπειρία χρήστη από σελίδες σταδιοδρομίας, ο αριθμός των ερωτήσεων σε μια φόρμα αίτησης και εάν οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω LinkedIn ή πρέπει να στείλουν μια συνοδευτική επιστολή. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο καλύτερη είναι η εμπειρία του υποψηφίου.

Οι ταξιδιωτικές και τουριστικές εταιρείες ήταν ο 10ος κλάδος με τις περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσει κορυφαία ταλέντα λόγω της προσφοράς των καλύτερων υποψηφίων εμπειριών κατά τη διαδικασία πρόσληψης.