Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το τουριστικό προφίλ της Χίου, καθώς και τη γαστρονομία του νησιού αναδεικνύει σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χίου, Κωνσταντίνος Βεργίνας.

«Το νησί δεν πρωταγωνίστησε ποτέ στον τουριστικό χάρτη και νομίζω ότι λίγο-πολύ αυτή ήταν και η επιθυμία του κόσμου, δηλαδή ο μαζικός τουρισμός ήταν κάτι το οποίο δεν το ήθελαν οι ντόπιοι από πολύ παλιά. Ετσι έχουμε μάθει και ίσως είναι και ένας προορισμός ο οποίος έχει μείνει αγνός και η φιλοξενία είναι αγνή και αυθεντική. Εδώ δηλαδή και οι επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι αυτή τη στιγμή παρέχουν υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου δεν πουλάνε φιλοξενία, αλλά στην πραγματικότητα φιλοξενούν τον επισκέπτη. Το κύριο χαρακτηριστικό της Χίου είναι ότι παραμένει έτσι αγνή η φιλοξενία και αυθεντική», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χίου.

«Το καλό της Χίου είναι ότι δεν είναι αμιγώς θερινός προορισμός. Υπάρχει ζωή όλο τον χρόνο. Εδώ δεν κλείνει τίποτα. Δεν κλείνουν καταλύματα, δεν κλείνουν εστιατόρια. Εδώ δεν υπάρχει σεζόν. Πρακτικά η σεζόν είναι 1-2 μήνες το καλοκαίρι, αλλά όλοι συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, και οι τουριστικές επιχειρήσεις και η εστίαση», τονίζει ο Κωνσταντίνος Βέργινας, προσθέτοντας ότι προχωρά η αξιοποίηση της μαρίνας του νησιού.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/konstantinos-verginas-ston