Σύνταξη: tourismtoday.gr

Παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ζητά Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής (ΕΕΕΣΑ), προκειμένου να σταματήσουν, ο ΔΕΔΔΗΕ και οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές ηλεκτροδότησης στα καταστήματα εστίασης μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Η ΕΕΕΣΑ στην επιστολή της προς τον Κώστα Σκρέκα, υπογραμμίζει πως καθημερινά δέχεται από επιχειρηματίες εστίασης, πολλές “καταγγελίες για διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων τους μέσα στην περίοδο της πανδημίας”.

Όπως επισημαίνουν “τα χρέη έχουν ήδη αρχίσει να συσσωρεύονται. Και μια απλή αναστολή πληρωμών δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να βοηθήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις να αντέξουν άλλη μία οικονομική κρίση.
Οι άνθρωποι της εστίασης θυσιάζονται για την επιβίωση τους”.

Τι ζητά η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής

  • Να σταματήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και όλες οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις απενεργοποιήσεις των μετρητών από τα καταστήματα εστίασης μέσα στην περίοδο της πανδημίας.
  • Ιδιαίτερους διακανονισμούς οφειλόμενων λογαριασμών μόνο για τα καταστήματα εστίασης, από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας.
  • Αφαίρεση των δημοτικών τελών από όλους τους λογαριασμούς και από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας, για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης με κυβερνητική εντολή.