Ερώτηση, που απευθύνεται σε τέσσερις Υπουργούς, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα ανάκληση ή τροποποίηση του ΦΕΚ με το οποίο καθοριζόταν το συγκεκριμένο ακίνητο στο Λινοπότι ως ΚΕ.Π.Υ προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου πέρα από την Ερώτηση αυτή, κατέθεσε και ως αναφορά σχετικό έγγραφο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κ. Μυλωνά.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι μετά τη δημιουργία του hot spot στο στρατόπεδο στο Πυλί που επέβαλλε στην Κω η κυβέρνηση, θα έπρεπε να υπάρχει ανάκληση ή τροποποίηση του συγκεκριμένου ΦΕΚ.

Επισημαίνει ότι, εφόσον δεν υπάρχει τροποποίηση ή ανάκληση, τότε το ΦΕΚ εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ και αυτό εντείνει την ανησυχία των πολιτών της Κω για τη δημιουργία και δεύτερου hot spot στο νησί.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας θέτει και ζήτημα ανάκλησης των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων στην πόλη της Κω σε ΜΚΟ, προκειμένου να δημιουργηθούν καταυλισμοί προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
Με δεδομένο ότι εκλείπουν, πλέον, οι λόγοι που επικαλέστηκε το ΚΑΣ για την ακατανόητη αυτή απόφαση και αρχίζει και η τουριστική περίοδος, ο Βουλευτής ζητά από το Υπουργείο Πολιτισμού την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάκληση αυτών των αποφάσεων και την απελευθέρωση και αποκατάσταση των αρχαιολογικών χώρων στην πόλη της Κω.

«Εφόσον δεν έχει ανακληθεί το ΦΕΚ για τη δημιουργία hot spot στο Λινοπότι, αυτό παραμένει σε ισχύ.
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.
Γιατί δεν ανακαλείται το ΦΕΚ για το hot spot στο Λινοπότι, τη στιγμή που η κυβέρνηση επέβαλλε τη δημιουργία του στο στρατόπεδο στο Πυλί;
Τι υποκρύπτεται;
Μήπως κάποιοι κρατούν ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας και δεύτερου ή και τρίτου hot spot στην Κω, όπως έχει γίνει στη Μυτιλήνη;
Η μόνη λύση που θα διαλύσει αυτές τις ανησυχίες είναι η άμεση ανάκληση ή τροποποίηση του συγκεκριμένου ΦΕΚ, στην οποία η κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να προχωρήσουν άμεσα».