Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πλήγμα θα δεχτούν το καλοκαίρι οι προορισμοί που βασίζονται στους Βρετανούς τουρίστες.
Την πιο καυτή περίοδο διακοπών, κλιμακώνεται με απεργίες η διαμάχη για τους μισθούς στο αεροδρόμιο Χίθροου.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον βασικό κόμβο της χώρας απειλούν με ένα ακόμα καλοκαίρι χάους και ταλαιπωρίας τους αεροπορικούς ταξιδιώτες.

Όπως ανακοινώθηκε επιπλέον 600 υπάλληλοι ασφαλείας του αεροδρομίου στο Λονδίνο προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το προσωπικό ασφαλείας του συνδικάτου Unite στον terminal 3 ψήφισε 85% υπέρ της απεργίας το καλοκαίρι, ακολουθώντας τους 1.400 συναδέλφους τους στο terminal 5 που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Η Sharon Graham, γενική γραμματέας της Unite, δήλωσε ότι “η κλιμάκωση της απεργίας θα προκαλέσει αναπόφευκτα αναστάτωση, καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε όλο το Χίθροου.
Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού”.

Το Χίθροου έχει υποσχεθεί να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου παρά την απεργία.

Χάος από απεργίες και προβλήματα στις ηλεκτρονικές πύλες διαβατηρίων

Ο τελευταίος γύρος των κινητοποιήσεων έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, ταυτόχρονα με προβλήματα στις ηλεκτρονικές πύλες διαβατηρίων για τους επιβάτες που φθάνουν στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η 24ωρη διακοπή ανάγκασε τους ταξιδιώτες να περιμένουν για χειροκίνητο έλεγχο διαβατηρίων από το βράδυ της Παρασκευής, την πιο πολυσύχναστη ημέρα -λόγω της 4ήμερη αργίας- για τα αεροπορικά ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2019.

Το Χίθροου διέθεσε επιπλέον προσωπικό για τη διαχείριση των ουρών όσο οι ηλεκτρονικές πύλες ήταν εκτός λειτουργίας. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι το πρόβλημα είχε επιλυθεί γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.
Ωστόσο, δεκάδες πτήσεις της British Airways ακυρώθηκαν λόγω του προβλήματος της πληροφορικής.