Κάθε προσδοκία αναμένεται να ξεπεράσει και τη φετινή σεζόν, η επισκεψιμότητα των νησιών του νοτίου Ιονίου από τους Ιταλούς τουρίστες, σύμφωνα με τα στατιστικά των κρατήσεων εισιτηρίων πλοίων πρός Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά.

Το φετινό καλοκαίρι η γραμμή θα εξυπηρετείται εκ νέου από την Ventouris Lines, η οποία ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δρομολογίων από το Μπάρι προς τα νησιά του Ιονίου. Τα δρομολόγια θα ολοκληρωθούν στις 5 του Σεπτέμβρη.

Από το 2007, κάθε Ιούλιο καταφθάνουν στη Ζάκυνθο περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες από τη γείτονα- χώρα μέσω των απευθείας δρομολογίων, συμπληρώνοντας βέβαια τον αριθμό Ιταλών επισκεπτών που έρχονται από την Κυλλήνη, με τα πλοία της γραμμής.

Κατά κανόνα επιλέγουν αυτό το μέσο μεταφοράς νεαροί ιταλοί που περνούν τις διακοπές τους στο Λαγανά και άλλες περιοχές.

Να σημειωθεί πάντως, πως το μεγαλύτερο κύμα ταξιδιωτών από την Ιταλία προς τη Ζάκυνθο με το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο είχε καταγραφεί το 2011, οπότε και έφτασαν πάνω από 6.000 επιβάτες.

Οι ίδιοι βαθμολογούν με “Άριστα” το νησί της Ζακύνθου από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αφού περνούν υπέροχα και μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή τους.

Το καλό φαγητό, οι όμορφες παραλίες είναι αυτά που ξεχωρίζουν για τους Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν επανειλημμένα τα Επτάνησα για ένα όμορφο καλοκαίρι.

Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι που σημειώνουν ότι η συμπεριφορά των ντόπιων προς τους ξένους επισκέπτες έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, έχοντας ως αποτέλεσμα οικονομική άνθηση της αγοράς και το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων.