Μια από τις ελκυστικότερες χώρες στον κόσμο μπορεί να γίνει η Κύπρος. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Αγγελίδης στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου.

Παράλληλα, συμπλήρωσε : “μέσα στο μεταβαλλόμενο γίγνεσθαι  καλούμαστε να αναδεικνύουμε συνεχώς την Κύπρο ως έναν προορισμό παγκόσμιας κλάσης. Ως ΠΑΣΥΔΙΞΕ πιστεύουμε στη δημιουργία του “έξυπνου τουριστικού κράτους”.

Οι κύριες εισηγήσεις του ΠΑΣΥΔΙΞΕ έχουν ως εξής :

 Η δημιουργία του Τουριστικού Ραντάρ. Ενός «τέρατος» συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών από όλους τους τομείς ενδιαφέροντος
 Η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων και στατιστικής ανάλυσης. Μιας βάσης, που θα αποτυπώνει τα αποτελέσματα αεροπορικών εταιριών, tour operators, τουριστικών εταιριών και ξενοδοχείων που αφορούν την Κύπρο και τον ανταγωνισμό.
 Δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Μελετών Τουρισμού με ορίζοντα το μέλλον σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού.
 Ίδρυση του Κέντρου Τεχνολογίας το οποίο θα παρακολουθεί και θα υιοθετεί τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και εφαρμογές.
 Δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Σπουδών παγκοσμίου κύρους.
 Δημιουργία Κέντρου Συνεχούς Επιμόρφωσης το οποίο συστηματικά θα εκπαιδεύει και θα καταρτίζει όλους τους επαγγελματίες της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας.
 Δημιουργία του “Hospitality Association Fund” για τη χρηματοδότηση όλων των επαγγελματικών συνδέσμων.