Στα καλύτερα επίπεδα που υπήρξαν ποτέ φαίνεται πως βρίσκεται η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Κουρούπη, Ανώτατης Διευθύντριας Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes.

Eιδικότερα, ανέφερε ότι η χειμερινή σεζόν έκλεισε με αύξηση 7,5% ενώ για τον Μάϊο τα δεδομένα είναι πολύ καλά καθώς η επιβατική κίνηση αναμένεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Σήμερα η συνδεσιμότητα της Κύπρου σύμφωνα με την ίδια είναι σε πολύ καλό επίπεδο αφού υπάρχουν 55 αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν 38 χώρες με απευθείας πτήσεις και πέραν των 150 δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι το 35% της συνολικής επιβατικής κίνησης αφορά κύπριους ταξιδιώτες. Ωστόσο, το υπόλοιπο 65% αφορά επιβάτες που φτάνουν στην Κύπρο για σκοπούς αναψυχής.

Η κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στα περσινά επίπεδα, ενώ η Πολωνία, η Γερμανία, βαλτικές και σκανδιναβικές χώρες, Γαλλία, Ιταλία καταγράφουν αύξηση αφίξεων στην Κύπρο.

Σε ότι αφορά την συνδεσιμότητα της Κύπρο, παρά τις 38 χώρες που σήμερα συνδέονται με την Κύπρο, ένα από τα προβλήματα είναι η συχνότητα των πτήσεων αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν εβδομαδιαίες πτήσεις αλλά με λιγότερη συχνότητα.

Η επιστροφή των Ισραηλινών τουριστών

Για την καλοκαιρινή σεζόν έχουν προστεθεί νέα προγράμματα, ενώ όπως φαίνεται ο ισραηλινός τουρισμός άρχισε να επανέρχεται στην Κύπρο αφού οι καθημερινές πτήσεις από το Ισραήλ φτάνουν τις 8 με τους περισσότερους επισκέπτες να είναι για λόγους αναψυχής.