Σχεδόν 22,5 εκατ. ευρώ είναι τα χρήματα που αναλογούν στο Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου για ενέργειες προβολής, διαφήμισης αλλά και φιλοξενίας με στόχο να προβάλουν το κυπριακό τουριστικό προϊόν στο εξωτερικό. Ο προϋπολογισμός του Υφυπουργείου καταρτίστηκε σε συνεργασία του ΚΟΤ με το Υπουργείο Οικονομικών.

Κονδύλι ύψους 18,4 εκατ. ευρώ αναλογεί σε ενέργειες προβολής (όπως εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό), ενέργειες διαφήμισης (όπως καταχωρήσεις διαφημίσεων σε εφημερίδες περιοδικά και προωθητικά κείμενα) και συνεργασία με τουριστικούς εταίρους στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των Αεροπορικών Εταιρειών.

Σχεδόν 2,6 είναι τα εκατ. ευρώ που αναλογούν στη συμμετοχή της Κεντρικής Υπηρεσίας και Γραφείων Εξωτερικού σε τουριστικές εκθέσεις αλλά και σε ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, (όπως ηλεκτρονικές διαδραστικές διαφημίσεις, e-brochures/books σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες, προωθητικές ενέργειες σε στοχευμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Περίπου 940.000 ευρώ προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη για ενέργειες φιλοξενίας κυρίως ξένων ατόμων ή και εξειδικευμένων ομάδων σχετικές με τον τουρισμό.

Τέλος, περίπου μισό εκατ. ευρώ προορίζεται για τη δημιουργία εξειδικευμένων προωθητικών έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, διαφημιστικού υλικού όπως αφίσες/banners για εκδηλώσεις, εκθέσεις για την Κύπρο και το εξωτερικό, beach flags, οδηγών, πληροφοριακών πινακίδων κ.λπ.

Πέραν των ενεργειών προβολής, μισό εκατομμύριο προορίζεται για υπηρεσίες φορολογικών σύμβουλων, αλλά και την αγορά υπηρεσιών για αναθεώρηση του σχεδίου ISO, του σύμφωνου ανάδειξης της κυπριακής γαστρονομίας και του προγράμματος «Mystery Shopper».

Παράλληλα, περιλαμβάνονται πιστώσεις ύψους €2,3 εκατ. που προορίζονται να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες της Εθνικής Αρχής Παιγνίου και Εποπτείας Καζίνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό ένα κονδύλι ύψους €605.000 για τη διοργάνωση του Ράλι Κύπρου.

Περίπου 3,6 είναι τα εκατ. ευρώ που υπολογίζεται να δοθούν σε χορηγίες που εμπίπτουν κάτω από τον κανονισμό κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) αλλά και στην οικονομική στήριξη συνεργαζόμενων φορέων για στήριξη ενεργειών που αφορούν την καλύτερη δυνατή οργάνωση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού.

Τέλος, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει ένα κονδύλι ύψους 3 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία 58 υπάλληλων σε 15 γραφεία του εξωτερικού.
Πηγή : Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ