Αναβρασμός επικρατεί στη ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου, με ορατό το ενδεχόμενο εάν δεν υπάρξει συμφωνία των εργαζομένων με την εργοδοτική πλευρά, να οδηγηθεί ο τομέας σε απεργία.Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Χάρης Λοϊζίδης, ξεκαθαρίζει δεν υπάρχει συμφωνία για επαναφορά, από την 1η Ιανουαρίου, όλων των ωφελημάτων που είχαν αφαιρεθεί λόγω της κρίσης, καλώνας τις συντεχνίες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, «αντί να εκβιάζουν με απεργίες».

Οι συνδικαλιστές «δεν μπορούν χωρίς διάλογο, να ζητούν να επανέλθουν όλα στα όσα προνοούνταν το 2013 και να συμπεριφέρονται ως να έχουν τελειώσει τα προβλήματα, επειδή φεύγει η Τρόϊκα» ανέφερε το πρωί σΣε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως στη ξενοδοχειακή βιομηχανία κάθε χρόνο καταγράφεται συρρίκνωση εσόδων, καθώς παρά την αύξηση στις κρατήσεις, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι ξενοδόχοι αναγκάζονται να ρίξουν τις τιμές.

Από την πλευρά τους οι συντεχνίες των εργαζομένων στα ξενοδοχεία προειδοποιούν πως εάν δεν βρεθεί διέξοδος, η απεργία είναι αναπόφευκτη.

Εκ μέρους της ΠΕΟ, Λευτέρης Γεωργιάδης υπεύθυνος του κλάδου ξενοδοχοϋπαλλήλων μιλώντας επίσης το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ξεκαθάρισε εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την απεργία.

«Η απεργία δεν είναι αυτοσκοπός», ανέφερε προσθέτοντας ότι για δύο χρόνια «οι ξενοδοχοϋπάλληλοι επέδειξαν αρκετή υπομονή στην ασυδοσία, που επικρατεί στην πλειονότητα των ξενοδοχείων».

«Η απεργία θα είναι αιφνιδιαστική και θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κλάδου ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΣΕΚ, Μίλτος Μιλτιάδου.
«Αυτό που ζητούμε, είναι νέα συλλογική σύμβαση αφού επαναφέρουν τα ωφελήματα τα οποία παραχώρησαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο από το 2013», συμπλήρωσε.Πηγή: philenews / ΡΙΚ