Τα ποσοστά πληρότητας ξενοδοχείων σ την Κύπρο ήταν στο 85% για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων-ΠΑΣΥΞΕ κ. Θάνο Μιχαηλίδη.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ Μιχαηλίδης, οι βρετανικές σχολικές διακοπές του μισού του Οκτωβρίου συνέβαλαν στα υψηλά ποσοστά πληρότητας, προσθέτοντας ότι οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο θα είναι πλέον «περιορισμένες» μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Όπως ανέφερε οι τιμές των ξενοδοχείων θα πρέπει να μειωθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι ακόμη σαφές» πόσα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Επιπλέον, εξέφρασε την απογοήτευσή του καθώς ενώ μπορεί να υπάρχουν «αρκετά» κρεβάτια διαθέσιμα τον χειμώνα για τις επερχόμενες αφίξεις τουριστών, δεν υπάρχει «αρκετή ποικιλία στο είδος των ξενοδοχείων».

«Ένας τουριστικός προορισμός όπως η Κύπρος πρέπει να έχει μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία τριών αστέρων, τεσσάρων αστέρων και πέντε αστέρων. Οι ανάγκες μπορεί να καλύπτονται αριθμητικά, αλλά το θέμα είναι ότι οι τουρίστες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τύπο καταλύματος στο οποίο επιθυμούν να μείνουν», είπε.