Μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου είναι σχεδόν γεμάτα τα  ξενοδοχεία στην Κύπρο, καθώς ο τουρισμός διανύει νέα χρονιά ρεκόρ και οι ξενοδόχοι προσπαθούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Σύμφωνα με τον λειτουργό του ΚΟΤ Δώρο Γεωργιάδη, με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία «από το Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2017 οι πληρότητες των ξενοδοχείων αναμένεται να είναι στο 100%».

Παράλληλα, και ο Μάιος ήταν εξαιρετικός μήνας όσον αφορά τις πληρότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είπε, επισημαίνοντας ότι ήταν ελαφρώς πιο κάτω από το 100% οι πληρότητες.

Σε σχέση με πέρσι, διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, «η αύξηση στις πληρότητες μέχρι σήμερα είναι γύρω στο 5 -7%, παρόμοια αύξηση σημειώθηκε και πέρσι την ίδια χρονική περίοδο σε σχέση με το 2015», είπε.

Εξίσου αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα για τον Οκτώβριο είπε ο κ. Γεωργιάδης, «ο Οκτώβριος μπαίνει πλέον σε high season με αυξημένες πληρότητες», υπέδειξε.

Ενδεχομένως, πρόσθεσε, να υπάρχει διαθεσιμότητα κάποιων δωματίων την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη. Σημείωσε ωστόσο ότι παρά τις αυξημένες πληρότητες, ενδεχομένως να μπορεί να βρεθούν κάποια μεμονωμένα δωμάτια σε ξενοδοχεία ή οργανωμένα καταλύματα.

Στις δηλώσεις του  ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι αφίξεις θα είναι αυξημένες πέραν του 10% σε σχέση με το 2016, κάτι που ήδη φαίνεται από τα στοιχεία των πρώτων μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 η Κύπρος φιλοξένησε 3,186.531 τουρίστες σημειώνοντας μια αύξηση σε σχέση το 2015 της τάξης του 19,8% ενώ τα τουριστικά έσοδα ανήλθαν στα €2,39 δισ.