Δεκαοκτώ ναυλωμένες πτήσεις από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κάθε εβδομάδα μέχρι το Μάρτιο, ανακοίνωσαν μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί. Μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, οι εμπλεκόμενοι φορείς στη ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία, βρίσκονται επί ποδός για επαναλειτουργία καταλυμάτων και επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές.

Διπλασιασμό των προγραμματισμένων πτήσεων προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, για μεταφορά χιλιάδων Ρώσων τουριστών στα παραθαλάσσια και ορεινά θέρετρα, πέτυχαν τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες οι εμπλεκόμενοι φορείς στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με το ant1iwo.com ,ο αριθμός των ναυλωμένων πτήσεων κάθε εβδομάδα αυξήθηκε από εννέα σε δεκαοκτώ από τις οποίες οι δεκαπέντε θα είναι από τα αεροδρόμια της Μόσχας και οι τρείς από την Αγία Πετρούπολη.

Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Κώστα Κουμής εκτιμά ότι εάν δεν αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι Ρώσοι τουρίστες στην Κύπρο θα ξεπεράσουν τις εκατό χιλιάδες, μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

«Απευθύνω και μία έκκληση στους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων που είναι πλησίον τουριστικών καταλυμάτων που έχουν επαναλειτουργήσει, εξετάσουν το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των καταστημάτων τους, προκειμένου να υπάρχει και κάτι επιπρόσθετο για αυτούς τους επισκέπτες», είπε ο κ. Κουμής.

Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ξενοδόχων και επιχειρηματιών για επαναλειτουργία καταλυμάτων, εστιατορίων, καταστημάτων και κέντρων αναψυχής καθώς οι πλείστοι τουρίστες έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους, πακέτα με ημιδιατροφή.
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Ζαχαρίας Ιωαννίδης, κάνει λόγο για μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να κερδηθεί το στοίχημα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

«Οι συγκυρίες μας ρίχνουν τη μπάλα στο δικό μας γήπεδο, για να πετύχουμε και στην πράξη αυτό το στόχο, τόσο με την παράταση τις καλοκαιρινής περιόδου για Νοέμβριο και Δεκέμβριο όσο και για γρηγορότερη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και ήδη έχουν γίνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυξημένο είναι επίσης το ενδιαφέρον μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Βρετανίας για μεταφορά τεσσάρων χιλιάδων τουριστών, τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, με αφορμή το Καθολικό Πάσχα.