Έμφαση στην αναγκαιότητα μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ανάπτυξης, που θα στηρίζεται, όχι σε μικροκομματικές αγκυλώσεις, αλλά σε μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για κάθε έργο, έδωσε ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της Ν.Δ., βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.

Μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης, εξέφρασε την άποψη ότι η Μαγνησία έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε πρότυπο ανάπτυξης, αφού πληροί το αναπτυξιακό τρίτπυχο: ήλιος -τουρισμός, θάλασσα -λιμάνι και ναυτιλία, γη-αγροτικός τομέας και μεταποίηση.

Επισήμανε την πρόθεση της ΝΔ, όταν γίνει κυβέρνηση, να θεσπίσει ένα πιο φιλικό φορολογικό σύστημα για την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων.

Επίσης τοποθετήθηκε τόσο για το θέμα του Εμπορευματικού Κέντρου λέγοντας πως Εμπορευματικό Κέντρο χωρίς λιμάνι, δε νοείται, όσο και για τις προοπτικές του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου , τονίζοντας  ότι υπό προϋποθέσεις και κατόπιν μελέτης, ενδεχομένως, θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως cargo (μεταφορικό).