Σύνταξη: tourismtoday.gr

«H Μεσσηνία είναι ένας απ’ τους πιο ανερχόμενους προορισμούς της χώρας», τονίζει από την Καλαμάτα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι προχωρά η αναβάθμιση του αερολιμένα που είναι πολύ σημαντική για τις ανάγκες της περιοχής.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα έργα αναβάθμισης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της 120ΠΕΑ και την πολύ σημαντική διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ για το σκοπό αυτό.
Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Καλαμάτα, αφορούν μεταξύ άλλων στην:

  • Διενέργεια διαγωνισμού παραχώρησης του αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με σκοπό την επέκταση και ριζική αναβάθμιση των υποδομών του.
  • Επέκταση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη μέσω ΣΔΙΤ.

Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι Μεσσηνίας από τις εξαγγελίες

Ευοίωνες χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας τις προοπτικές -για τον τουρισμό της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, γενικότερα- τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την Καλαμάτα.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Καραλής, «πρόκειται για δύο σημαντικές παρεμβάσεις τη σημασία των οποίων επανειλημμένα η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας είχε επισημάνει ως βασικές προϋποθέσεις για να καταστεί η περιοχή μας δυναμικός τουριστικός προορισμός.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση λοιπόν διαπιστώνουμε ότι το όραμα πολλών δεκαετιών αρχίζει να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.»