Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην παρουσίαση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, θα παραστεί αύριο Παρασκευή 28 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Ελλάδα θα εφαρμόσει  το πιστοποιητικό για τα ταξίδια, από 1η Ιουλίου. Νωρίτερα από άλλες χώρες. Και αυτό λόγω του ότι έχει ήδη περάσει με επιτυχία το τεστ προσομοίωσης.

Στόχος του πιστοποιητικού είναι να διευκολύνει την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης καλεί Γερμανούς για διακοπές σε Ελλάδα

Φέτος θα έχουμε διπλάσιους τουρίστες από το 2020, εκτιμά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019, τόνισε. Έναν στους τέσσερις.

Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Paul Ronzheimer και Λιάνα Σπυροπούλου κάλεσε τους Γερμανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα.

«Να έρθουν στην Ελλάδα. Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Καλοκαίρι με επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας και μουσική

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αυτή τη στιγμή ξεκινάει από τις 00:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους δημοσιογράφους της Bild πως «έχουμε έναν οδικό χάρτη, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τα μέτρα καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται.

Και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Επομένως, θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες».

Αν η μουσική στους χώρους της εστίασης θα έρθει αυτό το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός απάντησε «όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό. Υπάρχει ένας απλός λόγος. Όταν ακούγεται μουσική, ο κόσμος μιλάει πιο δυνατά».

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού, ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστορελία Πελώνη.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων.

Εκεί θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει, ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου.

Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου».

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ακόμη πως «είναι μια σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας από την οποία θα ωφεληθούν, όχι μόνο ο κόσμος της τουριστικής βιομηχανίας και οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και η οικονομία και η κοινωνία στο σύνολο της».