Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά μέχρι το Πάσχα τα νυχτερινά μαγαζιά, άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως διαχωρίζει τα νυχτερινά μαγαζιά από τα εστιατόρια. Και ο λόγος είναι πως στα νυχτερινά μαγαζιά ο κόσμος έρχεται πιο κοντά για να επικοινωνήσει, φωνάζει άρα είναι και πιο εύκολη η διασπορά του κορωνοϊού.

“Όλες οι ιχνηλασίες έδειξαν ότι κατά τη νυχτερινή διασκέδαση υπάρχει μεγάλη μετάδοση του κορωνοϊού”, είπε χαρακτηριστικά. Τονίζοντας παράλληλα ότι ο κλάδος θα στηριχθεί και το 2021.

“Τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με τη συνέπεια που έπρεπε. Όλοι περάσαμε από στιγμές ανεμελιάς που ξεχάσαμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης: “Λάθος μου που δεν φόρεσα μάσκα στην Πάρνηθα”

Ο Κυριάκος Μητοστάκης, αναφέρθηκε και στο περιστατικό της Πάρνηθας.
“Ήταν λάθος που δεν φόρεσα μάσκα, όταν φωτογραφήθηκα, είπε. Δεν ήταν λάθος που πήγα να ασκηθώ γιατί επιτρέπεται εντός της Περιφερειακής Ενότητας”.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι τη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να την έχουμε κλείσει μια εβδομάδα νωρίτερα.

Γιορτές με έως 9 άτομα

Απηύθυνε έκκληση προς όλους να αποφύγουν στις γιορτές τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι. Και οι συγκεντρώσεις να είναι μάξιμουμ έως εννέα άτομα.

Ερωτηθείς τι θα έκανε διαφορετικά, είπε ότι τον Ιούλιο θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρός στην προειδοποίηση ότι το επόμενο κύμα θα επανέλθει ώστε να μην βρεθούμε αιφνιδιασμένοι.

“Θα κάνω πρώτος το εμβόλιο”, είπε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι στις 30 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί από την ΕΕ το εμβόλιο της Pfizer και πως με το νέο έτος θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα κάνει πρώτος ή από τους πρώτους το εμβόλιο ο ίδιος και η οικογένεια του, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και – γιατί όχι; – με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.