Στην ανάγκη χάραξης εθνικής πολιτικής για τις εκθέσεις και τα συνέδρια, αναφέρθηκε η τομεάρχης τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κατερίνα Νοτοπούλου στον χαιρετισμό στις εργασίες του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου του HAPCO & DES.

Όπως υπογράμμισε αυτό θα γίνει σε συνεργασία με όλους τους επίσημους φορείς για την εφαρμογή μιας ενιαίας στρατηγικής για την προώθηση και προβολή τους διεθνώς.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πώς η σύνδεση του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού με τις υπόλοιπες μορφές τουρισμού, είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι παράγοντες που διαφοροποιούν το τουριστικό προϊόν στον κλάδο MICE

Τόνισε ότι οι παράγοντες στον κλάδο MICE που διαφοροποιούν το τουριστικό προϊόν και εξασφαλίζουν μία επιτυχημένη, ανταγωνιστική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, είναι:

  • Αναβάθμιση των υποδομών.
  • Εξασφάλιση προσβασιμότητας και παροχών στους συνεδριακούς προορισμούς.
  • Προετοιμασία των τουριστικών επιχειρήσεων για το ψηφιακό μέλλον με την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών.
  • Κατασκευή ενός σύγχρονου μεγάλου συνεδριακού κέντρου.
  • Στήριξη των επιχειρήσεων στη διεκδίκηση των συνεδρίων.
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων.

Ανέφερε, επίσης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προβλέψει τη δημιουργία Μητρώου Συνεδρίων και Διοργανωτών Συνεδρίων στο Υπουργείο Τουρισμού.
“Δυστυχώς όμως, το Μητρώο αυτό, αδικαιολόγητα, δεν έχει τεθεί μέχρι σήμερα σε λειτουργία”, τόνισε.

Η κ. Νοτοπούλου σχολίασε επίσης πως ο επαγγελματικός συνεδριακός τουρισμός δεν προβάλλεται επαρκώς.

Το είναι το μέσο για τη βιωσιμότητα των μεταφορών και της οικονομίας

Αναφερόμενη στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως με σεβασμό στα θύματα και στην αλήθεια, πρέπει να έρθουν όλα στο φως, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κάνουμε τα πάντα για να μη συμβεί ξανά τέτοια τραγωδία.

Το τρένο, είπε χαρακτηριστικά η κ.Νοτοπούλου “είναι το μέσο για τη βιωσιμότητα των μεταφορών και της οικονομίας”. Και “πρέπει να δεσμευτούμε στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών δικτύων”, συμπληρώνοντας πως τουρισμός σημαίνει ασφάλεια.