Οι Γερμανοί λατρεύουν τα ταξίδια – ανεξάρτητα αν είναι νέοι ή μεγαλύτερης ηλικίας. Περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν τα ταξίδια ως μια σημαντική πτυχή της ζωής τους. Όπως προκύπτει από μελέτη της Allianz Partners, το 50,9% των Γερμανοί άνω των 25 πιστεύουν ότι τα ταξίδια είναι σημαντικά.

Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Γερμανοί ταξιδιώτες

Οι μεγαλύτερης ηλικίας παραθεριστές προτιμούν την Ιταλία (10,7%) ως τον πιο δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό. Οι νεότεροι επιλέγουν τις ΗΠΑ (13,3%) και το Παρίσι (13,3%). Η Νέα Υόρκη είναι η αγαπημένη πόλη για τους Γερμανούς ταξιδιώτες (12,3%).

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές μάλιστα είναι οι διαφορές στον προγραμματισμό του ταξιδιού. Οι μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες είναι πιο αυθόρμητοι με το 22,1% να κάνεις κρατήσεις μόνο διαδικτυακά. Οι νεότεροι, ωστόσο, δεν είναι τόσο αυθόρμητοι και κάνουν κράτηση λιγότερο τοπικά (17,8%).

Ο κακός καιρός, οι κυκλοφοριακές δυσκολίες, οι απεργίες ή οι ασθένειες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη ανησυχία για τους ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας όσο και για τους νεότερους . Οι περισσότεροι άνω των 59 ετών ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ασφαλιστική κάλυψη όταν ταξιδεύουν (82%) έναντι 75,6% των νέων.

Γιατί ταξιδεύουν οι Γερμανοί ;

Ο λόγος για τον οποίο ταξιδεύουν οι Γερμανοί είναι επίσης διαφορετικός ανάλογα με την ηλικία. Οι νεότεροι ταξιδιώτες προτιμούν τα ταξίδια για να ανακάμπτουν από την καθημερινή ζωή (30%). Οι άνω των 59 ετών ταξιδεύουν από την ανάγκη να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ανακαλύψουν νέα πράγματα (33,6%).

Η περιπέτεια (18,9%) και ο χρόνος με την οικογένεια (15,6%) είναι πιο σημαντικά για τους νέους Γερμανούς. Αντίθετα από την άλλη πλευρά, μόνο το 5,7% των μεγαλύτερης ηλικίας είναι ενεργό κατά τις διακοπές τους. Η περιπέτεια παίζει ελάχιστο ρόλο (3,3%) στις διακοπές τους.

Γερμανία – ΗΠΑ ισοπαλία

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πτυχή στην οποία συμφωνούν νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες: ο ταξιδιωτικός προορισμός της Γερμανίας. Για τους νέους ταξιδιώτες, η χώρα τους θεωρείται αγαπημένος πολιτιστικός προορισμός σχεδόν όσο και οι ΗΠΑ (20% Γερμανία έναντι 21,1% ΗΠΑ).